Kan rengøring i dit hjem betyde rengøring i dit hoved?

Den brugt kernefamilie vil tiltrækkende mene, at det er svært at fremfinde tid til at svinge støvkluden og fremfinde svaberen frem, når man også skal smøre madpakker, til tandlægen og slappe af foran tvet. det er helt sikkert heller ikke tiltrækkende at skrubbe fliser i badeværelset, når man vender hjem kl. fem om eftermiddagen efter en vildt meget lang dag på jobbet, hvordan mange vælger helt at lade være og udskyde det til ferien, hvor rengøringen ender med at blive en sur pligt. uhvisheden om hvis tur det er til at skrubbe køkkenet fører også ofte til gnidninger i parforholdet. vil man slippe for dette kan det være nyttigt at se rengøringen på en anden måde.

sæt tid af til rengøring

En god idé er at tænke rengøring ind i familiens skema, men ikke på et tidspunkt hvor man er træt og ingen energi har, da dette hverken gavner positiviteten eller effektiviteten. tænk på rengøringen som et pusterum, hvor der kan tænkes over de små eller vilde ting i hverdagen eller hvor der blot kan slappes af i hovedet imens man hører sit yndlingsalbum. på denne måde virker en time i samjobbet med en støvklud mindre stressende, og måske får man tid til at tænke andre større tanker igennem, der ellers ligger og roder oppe i éns eget hoved. rengøringen fungerer på denne form både overskudsgivende fordi man får tjekket det af på sin to do-liste, men også på grund af man får gået nogle ting igennem, der ligger og roder indeni én selv.

Skema over rengøring kan hjælpe dit parforhold

når man har fundet balancen store travlt familieliv og rengøringstjansen vil man opleve en større ro og diskussioner om, hvem der gjorde drivhuset beskidt sidst, vil blive væsentligt færre, da man har et klart overblik over rengøringen i husstanden. dette kan hjælpe enormt mange parforhold, da små diskussioner ofte har det med at blive blæst op til store skænderier. disse skænderier er tit kommet ud af småting som fx rengøring.